Artikelen boordevol tips

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
laptop scherm tikkende hand glas water huiselijke omgeving

Oude patronen doorbreken is niet moeilijk – begin met deze 4 tips!

Wij mensen gaan erg goed op patronen. Zo hoef je niet na te denken over hoe je schakelt in de auto of hoe je een e-mail schrijft. Dat gaat vanzelf. Op de automatische piloot. Maar sommige patronen zijn minder handig. Steeds tussendoor je e-mail checken, bijvoorbeeld. Of elke 5 minuten je telefoon oppakken. Hoe kun je die slechte patronen doorbreken?

Lees verder
Overprikkeld door geluid

Snel overprikkeld door geluid? Met deze 7 tips niet meer!

Je collega die als zenuwtrek maar op zijn pen blijft klikken. Een andere collega die blijkbaar nog nooit van bellen in aparte ruimtes heeft gehoord. Of je huisgenoot die de televisie wel heel hard heeft staan voor zijn lievelingsserie. Geluidsoverlast is altijd vervelend. Maar al helemaal als jij snel overprikkeld bent door geluid. Hoe raak je minder snel afgeleid? Dit […]

Lees verder

Hoe leer je het best? Productiviteitsexpert deelt 5 verrassende tips!

Of je nu moet blokken voor een tentamen of de collegebanken al járen geleden hebt verruild voor de werkvloer, leren moeten we allemaal. Maar hoe leer je het best? En hoe zorg je ervoor dat je de stof ook nog weet te onthouden? Keihard stampen werkt niet, déze leer-tips helpen volgens productiviteitsexpert Björn Deusings wél.

Lees verder
manieren van leren

Manieren van leren: ben jij een Dromer, Doener, Denker of Beslisser? Ontdek de vier leerstijlen van Kolb

Volgens psycholoog Kolb zijn er 4 manieren van leren: doen, voelen, kijken en denken. Weten voor welke leerwijze jij aanleg hebt, kan ontzettend nuttig zijn in het verbeteren van jouw leerproces. Ontdek daarom welke manieren van leren bij jou past (met deze gratis test) en hoe je daar in de praktijk op kunt inzetten! 

Lees verder
vrouw aan koffietafel aan het schrijven, laptop en kopje op tafel

Hoe kun je het beste begrippen leren? 8 stappen (voor scholieren én kenniswerkers)

Of je nou begrippen moet leren voor school, een opleiding of cursus – of je vakkennis up-to-date moet houden – soms zul je de precieze betekenis van een woord moeten kennen. Moeiteloos. Van buiten. Uit je hoofd. 8 stappen waarmee dat lukt:

Lees verder
Woordblindheid

Woordblindheid: dé kenmerken en 7 tips om ermee om te gaan

Dyslexie. Ongeveer 5 op de 100 mensen heeft het. Het wordt ook wel woordblindheid genoemd en heeft tot gevolg dat je minder vlot en accuraat kunt lezen en spellen. Hoe verminder je die problemen en kun je toch vlot door een tekst komen? In dit artikel leren wij van Snellezen je een paar handige trucs.

Lees verder
Myers Briggs

Myers Briggs type indicator test: welk van de 16 persoonlijkheden ben jij? (test het gratis!)

Een persoonlijkheidsanalyse is niet alleen leuk, het geeft je ook inzicht in je zwakke en sterke punten. Onderga daarom eens deze Myers Briggs Type Indicator Test en ontdek welke ‘persoonlijkheid’ jij bent; ben jij de Bevelhebber? De Avonturier? De Entertainer?

Lees verder
Disc profiel

Ken je brein: welk DISC-profiel heb jij? (Rood, geel, groen, blauw?)

Jouw persoonlijkheid bepaalt veel: hoe je communiceert, hoe je functioneert binnen een team, maar hoe ook vlug je besluiten neemt. Een DISC-analyse kan jou hier meer over vertellen. Beter gezegd: het koppelt een kleur – of DISC-profiel – aan jouw voorkeuren en vertelt je waar jouw sterke en zwakke punten zich bevinden. Erg interessant om te weten. Check het eens:

Lees verder

Wat te doen aan serotonine tekort? Zo vul je jouw gelukshormoon (weer) aan!

Je ‘geluksstofje’ wordt het ook wel genoemd: serotonine. Indien jouw lijf daar genoeg van aanmaakt, is er niets aan het handje. Blijkt er nou toch een tekort te ontstaan (door een slechte levensstijl bijvoorbeeld) dan voel jij je alles behalve kiplekker. Gelukkig kun jij je lijf een handje helpen je serotonine tekort aan te vullen. 4 simpele, makkelijk uitvoerbare tips […]

Lees verder
woordjes leren

Hoe kun je het beste woordjes leren? Woordjes oefenen in je slaap!

Een nieuwe taal leren is nieuwe woordjes leren. Maar die lange lijsten met letters in je geheugen geprent krijgen… Dat is een uitdaging. Tenzij je de juiste (door neurowetenschappers en taaldeskundigen onderzochte) geheugentechnieken kent om ze voor 100% in het langetermijngeheugen op te slaan: met een app, én met je slaap. Ontdek hoe!

Lees verder
slimmer worden

Slimmer worden in een oogwenk: Leer van Warren Buffett’s top tip: “Lezen!”

Hoe word je slimmer? Warren Buffett; één van de succesvolste beleggers van onze tijd heeft daar een simpel antwoord op. Toen het hem eens door een reporter werd gevraagd, antwoordde Buffett terwijl hij een stapel papieren omhoog hield: “Lees 500 van dit soort pagina’s per week. Dat is hoe je slimmer wordt.” Leren hoe je dat lezen kunt stroomlijnen? Check […]

Lees verder
Online lezen

Online lezen: slim lezen in het digitale tijdperk — 16 praktische tips

Ben jij een fervent lezer die graag altijd en overal toegang heeft tot een eindeloze selectie boeken? Dan is online lezen precies wat je nodig hebt! Online lezen wordt steeds populairder vanwege het gemak, de toegankelijkheid en de enorme keuze aan boeken die het biedt. In dit artikel zullen we verkennen wat online lezen precies inhoudt, de voordelen ervan, populaire […]

Lees verder
nieuwe gewoonte aanleren

Nieuwe gewoonte aanleren binnen 21 dagen: feit of fabel?

Hoe lang duurt het om een nieuwe gewoonte aan te leren? Mocht je veel zelfhulpgoeroes geloven, dan kost het aanleren van een nieuwe gewoonte 21 dagen. Maar klopt dat wel? Heb je inderdaad slechts drie weken nodig om een routine onder de knie te krijgen of zit hier meer achter? Wij zetten de fabels en feiten op een rijtje:

Lees verder
Hoe onthoud je dingen beter

Hoe onthoud je beter? 6 tips om je leerstof te onthouden

Heb je moeite met het onthouden van belangrijke informatie? Of je nu studeert voor een examen, een presentatie geeft of simpelweg je boodschappenlijstje probeert te onthouden, het kan soms lastig zijn om informatie goed te onthouden. Gelukkig zijn er verschillende strategieën die je kunnen helpen om informatie beter te onthouden en succesvol te zijn in je dagelijkse leven. In dit […]

Lees verder
Orienterend lezen

Begrijpend lezen met uitsterven bedreigd door oriënterend lezen?

Vluchtig de kopjes lezen, een paar steekwoorden eruit halen — jij haalt enkel de ‘highlights’ uit de tekst. Waarschijnlijk doe je dat nu ook. “Niet doen”, zegt onderzoek. “Te veel oriënterend lezen knoeit met je brein. Dat heeft invloed op de manier waarop jij denkt.” Hoe je ermee stopt? Nou, zó: 

Lees verder
Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,3

Score: 9,3

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten