Dé training snellezen voor jou en je collega’s

Volg deze 1-daagse training ‘snellezen’ samen met je collega’s en verdubbel jullie leessnelheid! Deze training is interessant als jullie vaak veel complexe informatie moeten doornemen. Merk je tijdens het lezen dat je concentratie afzwakt? Of dat de stapels leeswerk je afschrikken, waardoor je de teksten voor je uitschuift? Dan is deze training ‘snellezen’ zeker geschikt. Tijdens deze 1-daagse in-company training krijgen jullie allerlei praktische tips en tricks om sneller te lezen. En sneller lezen resulteert in: efficiënter werken, minder afleiding en een betere focus. Wij geven een training die volledig is toegespitst op jullie organisatie. Bij jullie op locatie, in het Nederlands of in het Engels.


 • Complexe informatie

  Ik moet tijdens mijn werk vaak stapels teksten doorploeteren en complexe informatie doorgronden.


 • Slecht geheugen

  Ik merk dat ik zaken steeds minder goed kan onthouden, zoals namen, getallen, volgordes en feiten.


 • Concentratieproblemen

  Ik kan mijn aandacht slecht vasthouden tijdens het lezen van lange documenten of literatuur. Ik wil me beter kunnen focussen.


 • Te weinig tijd

  Ik heb chronisch tijdgebrek en kom er vaak niet aan toe om bijvoorbeeld boeken te lezen die me helpen bij de ontwikkeling in mijn vakgebied.


 • Besluiteloos

  Ik vind het lastig om keuzes of beslissingen te maken op basis van de grote hoeveelheid informatie die voor me ligt.


 • Geen motivatie

  Ik ben vaak ongemotiveerd wanneer ik informatie moet doorlezen als de inhoud me totaal niet boeit.


 • Niet creatief

  Ik vind het lastig om creatief te zijn als ik zelf grote tekstdocumenten moet schrijven. Ik loop vaak tegen een writer’s block aan


 • Ongestructureerd

  Ik werk ongestructureerd en ik heb behoefte aan overzicht. Bijvoorbeeld bij het voorbereiden van presentaties of vergaderingen.

In-company offerte aanvragen


De inhoud van de 1-daagse snellezen training

Deze onderwerpen komen aan bod

Bij jullie op locatie

1-daagse in-company training

Deze in-company training ‘snellezen’ bestaat uit 1 dag. Je volgt de cursus in een klein groepje van maximaal 12 collega’s, bij jullie op locatie. De training is heel praktisch ingestoken en zit boordevol oefeningen. Tijdens de cursus ontdekken jullie wat de voordelen zijn van snellezen en leer je technieken die je direct kan toepassen.

Snelleestechnieken

Hoe kun je sneller lezen?

Tijdens deze training krijgen jullie allerlei technieken en strategieën mee om de leessnelheid te verhogen. Zonder verlies van tekstbegrip natuurlijk. Jullie leren bijvoorbeeld om subvocalisatie te vermijden: het in je hoofd uitspreken van woorden. Ook leren jullie de juiste oogbewegingen aan, zodat je soepeler en sneller over een tekst glijdt.

Huidige leessnelheid meten

Verdubbel het aantal woorden per minuut

We starten met het meten van je huidige leessnelheid. Hoeveel woorden per minuut lees je op dit moment? Grote kans dat dat ongeveer 200 à 250 woorden per minuut zijn. Het ultieme doel tijdens onze trainingen is dat je dit aantal verdubbelt naar zo’n 500 woorden per minuut. Ga jij de uitdaging uit? We helpen je uiteraard aan de hand van de nieuwste snelleestechnieken.

Praktische oefeningen

Tips om leesobstakels te vermijden

Tijdens het lezen van omvangrijke teksten, loop je gegarandeerd tegen obstakels aan. Zo is de kans groot dat je je aandacht verliest en te vaak moet teruglezen. Ook het fixeren op elk woord is een enorme boosdoener. We gaan deze obstakels flink aanpakken aan de hand van praktische oefeningen. Die oefeningen helpen jou om de dagelijkse stortvloed aan informatie op een relaxte manier te verwerken.

De kern begrijpen

Behoud van tekstbegrip

Sneller lezen mag niet ten koste gaan van je tekstbegrip. Sterker nog: je leert tijdens deze cursus om jouw tekstbegrip naar een hoger niveau te tillen. Dankzij diverse snelleestechnieken. Je leert om actief te lezen, belangrijke info te markeren en de inhoud samen te vatten. Je gaat praktisch aan de slag met oefeningen waardoor je complexe informatie beter kan verwerken en onthouden.

Meer rust in je hoofd

Informatie structureren

Moet je op dagelijkse basis vaak een grote berg aan teksten lezen? En vind je het lastig om deze informatie gestructureerd te verwerken? Tijdens onze training ‘snellezen’ leren we je om overzicht te bewaren. Op die manier stapelt de informatie zich niet op, waardoor jij minder stress ervaart. Je merkt al snel dat je meer kunt doen in minder tijd.

Creatief zijn

Mindmapping

Mindmapping is een efficiënte techniek om je geheugen, concentratie en creativiteit te verbeteren. Aan de hand van mindmaps kun je complexe informatie beter structureren en onthouden. Mindmapping is onder andere geschikt voor het opzetten van plannen, het genereren van ideeën, het voorbereiden van presentaties, het schrijven van rapporten en nog veel meer.

Een actief brein

Concentratie en motivatie behouden

De focus behouden tijdens het lezen van een taaie tekst? Dat is nogal een uitdaging. In onze snellezen training ontvang je waardevolle tips om je motivatie en concentratie te behouden. Je leert over het belang van rust, pauzes en het vermijden van afleidingen. Alles om jouw brein actief te houden!

Leer je brein kennen

Geheugentraining

Je ontdekt hoe je brein werkt. Hoe slaat ‘ie informatie op? En nog belangrijker: hoe kun jij het brein activeren als je bepaalde informatie nodig hebt? Je leert allerlei technieken om jouw geheugen te trainen. Dat draagt bij aan een creatieve geest, bij het oplossen van problemen én het bespaart kostbare tijd.

Nadine
Account manager

Dit levert de training snellezen jullie op


 • Productiever

  Jullie focus is verbeterd waardoor jullie productiever en efficiënter kunnen werken.


 • Creatiever

  Jullie zijn een stuk creatiever, gemotiveerder en geconcentreerder.


 • Minder gestrest

  Jullie ervaren minder stress, omdat jullie de informatie gestructureerder verwerken.


 • Sneller lezen

  Jullie gemiddelde leessnelheid is aantoonbaar verdubbeld, zonder verlies van tekstbegrip.


 • Meer capaciteit

  Jullie verwerken complexe info efficiënter, waardoor jullie meer kunnen doen in minder tijd.


 • Meer vrije tijd

  Jullie houden meer tijd over voor de dingen die écht belangrijk zijn.

In-company offerte aanvragen


Ervaringen van oud-cursisten

Wat zeggen anderen?
Merijn Kuppens

Heel interessante training, kan het iedereen aanraden!

9/10
Klantenvertellen
Anoeska Hagenstein

Het was een mooie, leerzame dag. Verschillende leuke mensen ontmoet en een goede trainer. Dank je wel voor de handige tips!

10/10
Klantenvertellen
Luc Bielen

De cursus snellezen – geheugentechnieken – mindmapping was zeer interessant.

De lessen waren zeer aangenaam om te volgen en werden niet op een droge manier opgezegd.

Er was veel interactie met de lesgever en de andere cursisten waardoor alles aangenaam was om te volgen.
De locatie was goed gekozen, dicht bij het openbaar vervoer (helaas niet in België 😉 )
Zeker aan te raden

9/10
Klantenvertellen
Dennis Veugelers

Jullie ontvangen van mij een beoordeling met het cijfer 9!

10/10
Klantenvertellen
Andrea Garritzen

Ik heb de training als leerzaam ervaren. De training werd op een hele prettige manier gegeven. De sfeer was dan ook heel goed. Iedereen deed goed mee. Fijne ervaring.

10/10
Klantenvertellen
Ruben Keulen

Dit is mijn tweede Tijdwinst training, wederom als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik heb op mijn werk ook al mensen geënthousiasmeerd.

10/10
Klantenvertellen

De beste training snellezen

Waarom je voor ons kiest

6 keer verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’

Wij zijn al 6 keer gekroond als ‘Beste Opleider van Nederland’ in de categorie: persoonlijke effectiviteit, waaronder in Waaronder in 2020, 2021 én 2022. Door te kiezen voor onze cursus Snellezen, kies je voor het best beoordeelde opleidingsinstituut van Nederland.

Beoordeeld met een 9,4

Gemiddeld wordt onze in-company training snellezen beoordeeld met een 9,4. Trots! Benieuwd naar de recensies? Neem dan een kijkje op Klantenvertelllen.nl voor een volledig overzicht. Die reviews geven jou een realistisch beeld van de cursus. Anderzijds helpen de recensies ons om de training steeds te optimaliseren.

Accreditaties en keurmerken

Snellezen.com is onderdeel van Tijdwinst.com: expert in slimmer (samen)werken. Tijdwinst.com is door verschillende organisaties erkend en geaccrediteerd, waaronder door NRTO, GAIA, NOVA, KNB, Registerplein en Register Belasting Adviseurs. Het grootste voordeel voor jou? Je volgt de training bij een bureau dat hoog aangeschreven staat bij diverse beroepsorganisaties. Lees meer over deze accreditaties.

Bekijk ook onze andere trainingen

Snellezen.com is slechts één initiatief van Tijdwinst.com. Naast onze snelleescursus kun je bij ons ook terecht voor een cursus timemanagement, feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit en thuiswerken. Al onze opleidingsvarianten vind je op Tijdwinst.com.

Meer over ons

Snellezen.com is onderdeel van de overkoepelende organisatie Tijdwinst.com. Tijdwinst.com biedt een overzicht van opleidingen die allemaal te maken hebben met persoonlijke effectiviteit. We geven al sinds 1999 trainingen die allemaal dezelfde insteek hebben: 1-daagse cursussen die voornamelijk praktisch zijn en die worden gegeven door échte experts. Het doel van Tijdwinst.com is om mensen en organisaties slimmer te laten (samen)werken. Wij zijn niet alleen expert in snellezen, maar bijvoorbeeld ook in timemanagement, gesprekstechnieken, feedback geven & ontvangen, assertiviteit en slimmer (thuis)werken. We geven onze trainingen door heel Nederland, in België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalige deelnemers.

Bekijk ons team


Wij zijn geaccrediteerd door

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten