Waarom een cursus snellezen volgen?

Een cursus snellezen helpt je om – je raadt het al – sneller te lezen. En sneller lezen zorgt voor: efficiënter werken, minder afleiding en een betere focus. Je bespaart tijd en onthoudt de belangrijkste informatie. Tijdens onze 1-daagse cursus leer je om minimaal twee keer sneller te lezen. Ook krijg je allerlei technieken om je geheugen te trainen en om te mindmappen. Volg de meest populaire 1-daagse cursus snellezen op een van onze locaties in Nederland. Iets voor jou? Check of jij dagelijks te maken hebt met een van de volgende punten:


 • Stapels leeswerk

  Ik moet tijdens mijn werk of studie veel teksten lezen en vind het lastig om me daar doorheen te worstelen.


 • Geheugenverlies

  Ik kan sommige zaken niet zo goed onthouden. Zo vergeet ik vaak namen, getallen, volgordes en feiten.


 • Concentratieproblemen

  Ik dwaal snel af tijdens het lezen van lange documenten en literatuur. Ik wil me beter kunnen concentreren op deze teksten.


 • Tijdgebrek

  Ik heb vaak geen tijd om boeken, literatuur of complexe informatie te lezen die me helpen bij te blijven in mijn vakgebied.


 • Besluiteloos

  Ik heb moeite met keuzes of beslissingen maken dankzij de grote hoeveelheid informatie die voor me ligt.


 • Ongemotiveerd

  Ik heb vaak ‘geen zin’ om de noodzakelijke informatie te verwerken als het mij totaal niet interesseert.


 • Gebrek aan creativiteit

  Ik vind het moeilijk om op gang te komen als ik grote documenten moet schrijven. Ik heb vaak een writer’s block.


 • Niet gestructureerd

  Ik heb onvoldoende overzicht bij het structureren en voorbereiden van bijvoorbeeld presentaties, lesstof of vergaderingen.

In-company offerte aanvragen

Het programma van de 1-daagse snellezen cursus

Dit kun je verwachten

In één dag leren snellezen

1-daagse cursus

Deze snellezen cursus bestaat uit slechts 1 dag. Je volgt de cursus met deelnemers uit alle windstreken. Samen maken jullie kennis met de wondere wereld van snellezen. Jullie ontdekken de vele voordelen van snellezen, waaronder een hogere productiviteit, minder stress, meer creativiteit en natuurlijk meer vrije tijd. Je leert de meest effectieve snelleestechnieken die je direct kan toepassen.

Technieken en strategieën

Basisprincipes van snellezen

Je leert de beste technieken en strategieën om jouw leessnelheid te verhogen, zonder het tekstbegrip te verliezen. Zo leer je over het vermijden van subvocalisatie: het in je hoofd uitspreken van woorden tijdens het lezen. Ook weet je straks hoe je de juiste oogbewegingen maakt zodat je sneller over de tekst glijdt. Kortom: je leert alle basisprincipes om jouw leessnelheid een tandje bij te zetten.

Nulmeting

Aantal woorden per minuut verdubbelen

Een gemiddelde kantoorwerker leest met een snelheid van +/- 200 à 250 woorden per minuut. Aan het begin van de cursus doen we een nulmeting om je huidige leessnelheid vast te stellen. Met de nieuwste inzichten en technieken helpen we je om je leessnelheid te verdubbelen naar +/- 500 woorden per minuut. Dat is het ultieme doel van deze snel lees cursus.

Oefeningen en drills

Leessnelheid verhogen

We gaan heel praktisch aan de slag tijdens deze snellezen cursus. Je krijgt oefeningen om jouw leessnelheid te verbeteren, zonder verlies van tekstbegrip. Je leert hoe je leesobstakels vermijdt, zoals overmatig teruglezen of het fixeren op elk woord. Dankzij onze oefeningen kun jij de dagelijkse lawine aan informatie op een ontspannen manier verwerken.

Wat is de essentie?

Tekstbegrip verbeteren

Wil je sneller leren lezen, maar dit niet ten koste laten gaan van je tekstbegrip? Tijdens deze cursus krijg je technieken mee om tekstbegrip te behouden tijdens het snellezen. Je leert over het belang van actief lezen, het markeren van belangrijke informatie en het samenvatten van de inhoud. We gaan praktisch aan de slag met oefeningen waardoor jij complexe informatie beter verwerkt en onthoudt.

Structureren = minder stress

Efficiënt informatie verwerken

Moet je vaak in korte tijd een grote bulk aan teksten lezen? En vind je het lastig om deze informatie gestructureerd te verwerken? Tijdens onze cursus snellezen krijg je technieken die je helpen om overzicht te bewaren. Zo stapelt de informatie zich niet op en krijg jij meer rust in je hoofd. Daardoor kun je meer doen in minder tijd en vergroot je je capaciteit.

Creatieve geest

Mindmappen

Mindmappen helpt om je geheugen, concentratie en creativiteit te verbeteren. Je kunt complexe informatie beter structureren en onthouden. Mindmapping is onder andere geschikt voor het opzetten van plannen, het genereren van ideeën, het voorbereiden van presentaties, het schrijven van rapporten en nog veel meer.

Houd je brein wakker

Motivatie en concentratie

Hoe behoud je focus als je een taaie tekst moet lezen? En hoe wakker je creativiteit aan als je zelf een document moet schrijven? Je krijgt tijdens deze snellees cursus allerlei tips om jouw motivatie, concentratie en creativiteit te vergroten. Je leert over het belang van rust, pauzes en het vermijden van afleidingen.

Jouw brein

Geheugentraining

Ontdek hoe je brein informatie opslaat. En nog belangrijker: hoe je het brein kan activeren op het moment dat je de informatie nodig hebt. Het onthouden van namen en feiten is niet langer een frustratie. Je leert allerlei technieken om jouw geheugen te trainen. Dat draagt bij aan een creatieve geest, bij het oplossen van problemen én het bespaart kostbare tijd.

Ghislen
Account manager & trainer

Dit levert de cursus snellezen je op


 • Sneller lezen

  Je leessnelheid is aantoonbaar verdubbeld, zonder tekstbegrip te verliezen.


 • Hogere productiviteit

  Je bent een stuk productiever, je werkt efficiënter en je focus is verbeterd.


 • Minder stress

  Je ervaart minder stress, omdat je overzicht hebt en de informatie zich niet opstapelt.


 • Meer creativiteit

  Je creativiteit heeft een boost gekregen en je bent meer gemotiveerd en geconcentreerd.


 • Meer capaciteit

  Je kunt meer doen in minder tijd en je verwerkt complexe informatie effectiever.


 • Meer vrije tijd

  Je houdt meer tijd over voor de dingen die écht belangrijk zijn

In-company offerte aanvragen


Ervaringen van oud-cursisten

Wat zeggen anderen?
Sebastiaan Jongeneel

Zeer interessante dag gehad en niet zomaar even een cursusje tussendoor. De trainer is zeer ervaren en heeft ons van begin tot het eind geïntrigeerd. Nu toepassen maar we hebben een Life-time support heb ik begrepen 😉

9/10
Klantenvertellen
Samantha Bark

De training was pakkend en nuttig. Erg leuke trainer ook, Jon.

10/10
Klantenvertellen
Wim van der Ende

Training was compact en praktisch.
Goede tips

8/10
Klantenvertellen
Merijn Kuppens

Heel interessante training, kan het iedereen aanraden!

9/10
Klantenvertellen
Lieke Winkelhuis

De training was super leerzaam. Heel fijn om direct wat praktijk voorbeelden en uitleg te krijgen wat direct toepasbaar is. Zeker een aanrader.

8/10
Klantenvertellen
Geertje van Emmerik

David is een enthousiaste kundige docent. Hij houdt iedereen bij de les, en weet de informatie duidelijk en inspirerend over te brengen.

9/10
Klantenvertellen

De beste cursus snellezen

Waarom je voor ons kiest

6 keer verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’

Op zoek naar de beste cursus snellezen? Dan zit je hier goed. Wij zijn namelijk al 6 keer verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’ in de categorie: persoonlijke effectiviteit. We wonnen onder andere in Waaronder in 2020, 2021 én 2022.

Beoordeeld met een 9,4

Gemiddeld wordt onze cursus snellezen beoordeeld met een 9,4. Een prachtig rapportcijfer als je het ons vraagt! Benieuwd naar de reviews? Neem dan een kijkje op Klantenvertelllen.nl voor een volledig overzicht. Die reviews helpen jou om een realistisch beeld te krijgen van de cursus snellezen. Anderzijds helpen de reviews ons om de training steeds te verbeteren.

Accreditaties en keurmerken

Snellezen.com is onderdeel van Tijdwinst.com: expert in slimmer (samen)werken. Tijdwinst.com is door verschillende organisaties erkend en geaccrediteerd, waaronder door NRTO, GAIA, NOVA, KNB, Registerplein en Register Belasting Adviseurs. Het grootste voordeel voor jou? Je volgt de training bij een bureau dat hoog aangeschreven staat bij diverse beroepsorganisaties. Lees meer over deze accreditaties.

Wij zijn dé gespecialiseerde partij

Snellezen.com is slechts één initiatief van Tijdwinst.com. Naast onze snellees cursus kun je bij ons ook terecht voor een cursus timemanagement, feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit en thuiswerken. Al onze opleidingsvarianten vind je op Tijdwinst.com.

Meer over ons

Snellezen.com is onderdeel van de overkoepelende organisatie Tijdwinst.com. Tijdwinst.com biedt een overzicht van opleidingen die allemaal te maken hebben met persoonlijke effectiviteit. We geven al sinds 1999 trainingen die allemaal dezelfde insteek hebben: 1-daagse cursussen die voornamelijk praktisch zijn en die worden gegeven door échte experts. Het doel van Tijdwinst.com is om mensen en organisaties slimmer te laten (samen)werken. Wij zijn niet alleen expert in snellezen, maar bijvoorbeeld ook in timemanagement, gesprekstechnieken, feedback geven & ontvangen, assertiviteit en slimmer (thuis)werken. We geven onze trainingen door heel Nederland, in België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalige deelnemers.

Bekijk ons team


Wij zijn geaccrediteerd door

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten