Organiseer een workshop snellezen of één inspiratiesessie over een van onze andere onderwerpen. Ben je op zoek naar een kort maar krachtig interactief programma over modern snellezen, mindmappen, geheugentechnieken, braintraining of studievaardigheden? Kijk dan naar de inhoud van onze workshop snellezen en alle andere mogelijkheden die wij bieden.

Interactieve workshop of lezing?

Inmiddels weten vele organisaties en congresbureaus hun weg naar ons te vinden voor energieke inspiratiesessies van 20 minuten tot een halve dag, gewoon door het jaar heen op kantoor of tijdens speciale evenementen en congressen. Een korte inspiratiesessie, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot maximaal een halve dag voor een groep tot en met 50 personen noemen wij een workshop. Wil je graag in één keer een groep met meer dan 50 personen laten inspireren, dan noemen wij dat een lezing.

Ik zoek een training voor mij alleen

Nadine
Account manager

De volgende thema’s zijn het meest gevraagd voor onze interactieve workshops en lezingen bij jou op locatie:


 • Concentratie en focus behouden

  Het behouden van concentratie en focus is voor kenniswerkers vaak een uitdaging, vooral als er snel en adequaat gereageerd moet worden. Onderbrekingen tijdens het werk of het moeten switchen naar andere taken die aandacht vragen, kunnen leiden tot een afname van de productiviteit. In deze power workshop leer je de beste strategieën om hiermee om te gaan en hoe je je concentratie en focus kunt optimaliseren.


 • Eén waterdicht time management systeem

  Stel je voor dat je beschikt over een waterdicht systeem voor tijdbeheer dat altijd up-to-date is en waarmee je elke dag een lege mailbox hebt. Dit zou veel rust en ademruimte bieden, omdat je dan weet dat je een duidelijk overzicht hebt en de juiste prioriteiten hebt gesteld. In deze workshop leer je daarom welke elementen nodig zijn voor een goed systeem en hoe je dit kunt implementeren in de software waarmee je zelf dagelijks werkt.


 • Overzicht creëren en uitstelgedrag aanpakken

  Een overzicht hebben en uitstelgedrag vermijden is van groot belang, vooral wanneer er een overvloed aan werk is en taken zich blijven opstapelen. Daarom is het noodzakelijk om de juiste prioriteiten te stellen en te voorkomen dat belangrijke taken tot op het laatste moment blijven liggen, wat tot tijdsdruk en stress kan leiden. Dat leer je tijdens deze workshop.


 • Elke dag om 15:00 uur klaar

  Sinds onze oprichting in 1999 hebben we vele honderden trainingen gegeven over efficiënt (samen)werken. Aan het einde van elke sessie vragen we vaak: ‘Hoeveel tijd denk je te kunnen besparen met de tips die je vandaag hebt gekregen?’ Gemiddeld was het antwoord 2 uur. In deze powerworkshop komen de meest effectieve werkwijzen aan bod die het beste passen bij jullie behoeften. We stellen in overleg met jullie een programma op.


 • De basics van snellezen

  De doorsnee kenniswerker leest met een snelheid van 200 tot 250 woorden per minuut en begrijpt slechts 60% van wat er staat. Door middel van praktische technieken kan de leessnelheid worden verdubbeld zonder dat dit ten koste gaat van het tekstbegrip. Heb je geen zin om een volledige training te volgen? Volg deze power workshop om de basis van de techniek te leren, zodat je het later zelf kunt verbeteren.


 • Zelfverzekerd overkomen

  Iedereen wil serieus genomen worden en niet dat anderen over ons heen lopen. Maar we moeten ook oppassen dat we niet te overheersend worden. Dit kan namelijk de relatie met anderen schaden. In deze power workshop leren deelnemers bewust te zijn van hun gedrag en uitstraling. We bespreken subassertief, assertief en agressief gedrag en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Deelnemers leren hoe ze deze verschillende gedragingen kunnen toepassen en inzetten.


 • Persoonlijkheden en gedrag (DISC)

  Elk individu is uniek. Ieder heeft een eigen persoonlijkheid en dit kan soms voor uitdagingen zorgen. Communicatie kan bijvoorbeeld stroef verlopen doordat we niet weten wat de ander denkt of voelt. Hierdoor kunnen er misverstanden ontstaan. DISC kan helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf en anderen, zodat je hierop kunt inspelen. Tijdens een praktijkgerichte workshop wordt de DISC-theorie begrijpelijk behandeld en toegepast. Er bestaat ook de mogelijkheid om een persoonlijke DISC-analyse te laten maken.


 • Actief luisteren en effectief communiceren

  Bij conversaties luisteren we vaak maar half en praten we langs elkaar heen. Meestal goedbedoeld, maar het gevolg is dat we, of onze gesprekspartner(s), zich niet begrepen voelen en ons doel niet bereiken. Dit is niet zo vreemd. Vaak is ons brein bezig met analyseren, verwerken en vooruitdenken tijdens het gesprek. Hierdoor interpreteren we informatie, maken we aannames en denken we alvast na over onze reactie en mogelijke oplossingen. Tijdens deze workshop ontvang je waardevolle inzichten en praktische tips om beter te kunnen luisteren.


 • Situationeel Leiderschap

  Wanneer je mensen om je heen moet aansturen of coachen, wil je dat ze op hun topniveau presteren, dat ze vol zelfvertrouwen zijn en dat je ze de nodige ondersteuning biedt om verder te komen. Maar er is geen ‘one size fits all’ aanpak die voor iedereen werkt. Soms moet je iemand stap voor stap uitleggen wat er moet gebeuren terwijl je er bovenop zit om te controleren of het goed gaat. En soms kun je het vrijwel volledig loslaten. Wat betekent dit voor jou? Hoe weet je welke aanpak de juiste is om je collega verder te helpen? Wat moet je wel of juist niet doen?


 • Presenteren en overtuigen

  Wil je leren hoe je ontspannen en overtuigend presenteert, zodat je jezelf en je boodschap powerr neerzet? En wil je weten hoe je de aandacht van het publiek kunt vasthouden en omgaan met spanning? Deze power workshop helpt je om een boeiende presentatie te geven door je persoonlijke stijl te combineren met verschillende technieken. We tillen je presentatietechnieken naar een hoger niveau en vergroten je zelfvertrouwen als spreker. Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan de technische aspecten, maar ook aan communicatie.


 • Braintraining: power up your memory

  Onze hersenen zijn het belangrijkste instrument dat we hebben. Hoe je het optimaal kunt benutten, leer je echter niet op school. Dat moet je zelf ontdekken in de loop van de tijd. We weten nu dat multitasken niet goed is voor ons brein. Toch worden we vaak gedwongen om tijdens ons werk tussen taken te schakelen, waardoor we minder aandacht hebben voor informatie. Sommige informatie blijft niet hangen terwijl we wel weten dat het belangrijk is. Dat is jammer, want met een paar handige technieken en inzichten kunnen we veel meer uit ons brein halen. De powerworkshop is niet alleen interessant, maar ook leuk vanwege de vele oefeningen waarmee je direct je geheugen kunt verbeteren.

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Marco Bout

Prettige trainer met een duidelijk opgebouwd en gevarieerd programma. Veel interactie en voldoende ruimte voor inbreng en maatwerk voor de deelnemers. Verder zijn de tips heel praktisch en kun je er direct mee aan de slag.

9/10
Klantenvertellen
Bart Doeze

Zeer nuttige en praktische tips en zeer luchtig en mooi gepresenteerd.

9/10
Klantenvertellen
Tara Straatman

Een hele leerzame dag met duidelijke voorbeelden en tips die je kunt gebruiken in het dagelijks leven. Erg interessant en ik heb er zeker wat aan.

10/10
Klantenvertellen
Rebecca Bakker

Fijne en duidelijke training
Veel bruikbare tips!

10/10
Klantenvertellen
Aad Frederiks

Veel goede en praktische tips. Op leuke en luchtige manier gebracht.

9/10
Klantenvertellen
Patrick van Ewijk

Ik heb de training Snellezen, Mindmappen en Geheugentechnieken gevolgd bij Tijdwinst.com. David Bakker gaf de training. En hoewel deze op de vrijdag werd gegeven was het tot het einde boeiend en ook leuk om te volgen. Ik raad deze training dan ook iedereen aan.

10/10
Klantenvertellen
Dave de Liefde

Ik heb één keer eerder een goede training van Tijdwinst gehad, vandaar dat ik me nu weer bij hun had ingeschreven. Het doel voor mij was de vele rapporten die ik moet lezen sneller door te kunnen nemen waarbij ik wel de belangrijke informatie blijf onthouden. Door de leuke groep, maar zeker ook de enthousiaste manier waarop trainer Patrick voor de groep stond is het redelijk goed gelukt. Naast sneller leren lezen krijg je er een introductie mindmapping en een goed boek bij.

9/10
Klantenvertellen
Sandra Meijer

Uitstekende trainer, goede opbouw, een training waar je direct praktisch mee aan de slag kunt.

10/10
Klantenvertellen
Harm Cornel

Nuttig en in praktijk toe te passen

10/10
Klantenvertellen
Hans Bareveld

Zeer herkenbare problemen worden besproken en voor je opgelost.

10/10
Klantenvertellen
Maaike Brouwer

Ik kan het geleerde direct toe gaan passen. Het is op een heel prettige manier gebracht voor de trainer. Zeer aan te bevelen!

10/10
Klantenvertellen
Joost Wolters

Ik heb deze cursus als prettig ervaren. De input was overzichtelijk, praktisch en te volgen. Fijne docent die goed in staat was om een groep te boeien en opbouwend te werken.

9/10
Klantenvertellen

Wij zijn geaccrediteerd door

Nadine
Account manager

Over Snellezen.com

Bewezen effect: 6 jaren verkozen tot Beste Opleider van Nederland in de categorie ‘Persoonlijke Effectiviteit’.

Deze website Snellezen.com is een onderdeel van Tijdwinst.com. Tijdwinst.com is ook gespecialiseerd in feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit, time-management, snellezen en slimmer werken. Je mag van ons verwachten dat we enthousiast maar óók kritisch zijn over onze eigen trainingen en werkwijze. Door continu te vragen om feedback van onze klanten en deze te gebruiken voor verdere optimalisatie, houden we onze snellees opleidingen nu én in de toekomst toonaangevend. Wij verzorgen praktische cursussen, workshops en lezingen door heel Nederland, België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalige internationale klanten.

Bekijk ons team


Wij verzorgen cursussen snellezen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten